duminică, 31 octombrie 2010

Kite Thailand

Dupa taifunul de dimineata cand toate obloanele se izbeau de pereti, marea s-a dezlantuit iar in nordul insulei unde vantul bate direct dinspre mare, valurile sunt uriase. Restaurantele sunt inchise, terasele romantice sunt udate continuu de spuma valurilor singurii care apreciaza astfel de momente sunt ei - kiteboarder-ii!




Scoala thailandeza de kite e la ea acasa aici, poti invata cu 250 E intr-un week-end, uitandu-ma la instructorii thailandezi realizez ca suma nu e totusi exagerata, trebuie sa stea cu tine in apa si pe uscat clipa de clipa sa te ghideze pana reusesti sa invingi cele 2 elemente Feng Shui (Vant si apa).



Ca sa te poti plimba printre ei, trebuie sa te uiti continuu si pe sus, oamenii aici sunt intr-un proces de invatare si din cand in cand cate un zmeu mai cade brusc pe plaja, partea buna e ca nu e chiar atat de greu...



Plaja, care pana nu demult se intindea pana in zare aproape de dig, acum e in intregime sub apa in crestere continua, digul fereste pe toata lungimea de valuri, incat e locul ideal pentru kite-ing: vant puternic, iar valurile domolite.



Valurile au crescut destul de mult in ultima vreme, incat se asteapta si amatorii de surf sa apara in zona.
La plecare trecem prin Lumea lui Oblio.

2 comentarii: